Σύνδεση
Παραμύθια / [Θείελπης Λεφκίας]
Πλήρης μορφή MARC Αποθήκευση
Μορφή Εγγραφής
Βιβλιογραφικό Επίπεδο: Μονογραφία
Τύπος Εγγραφής: Γλωσσικό υλικό, χειρόγραφο
Γλώσσα: Ελληνικά
Τίτλος: Παραμύθια / [Θείελπης Λεφκίας]
Φυσική Περιγραφή: [26 σ.]
Σημειώσεις: Στο τέλος του κάθε παραμυθιού ο Λεφκίας αναφέρει είτε το ονοματεπώνυμο αυτού που του υπαγόρεψε το παραμύθι είτε μόνο το όνομα.
Ανέκδοτο έργο
Πρόσβαση μόνο στo ψηφιοποιημένο τεκμήριο
Από το τετράδιο λείπουν τα παραμύθια: Η πιτνός τση γοι σαράντα καμήλις, το Τζιν Τζιλαβέρ και το Γη-έδικας. Το Τζιν Τζιλαβέρ και το Γη-έδικας, υπάρχουν στο αρχείο σε σκόρπια φύλλα
Περιεχόμενα: 1. Τα τρίγια τσίτρα, 2. Τ-Θου τα γραμμένα δε λιώνιν, 3. Τ- αϊτού του φτιρό, 4. Αφτή ποτρωγι τσ-απιθαμέν, 5. Γη-αράψ, 6. Η γέρους π-αγκαστώθτση μι του μήλου, 7. Γη-εδικάς, 8. Η πιτνός τση γοι σαράντα καμήλις, 9. Του Τζιν Τζιλαβέρ
Περίληψη: Το κήρυγμα του Νίκου Πολίτη έχει βρει στο νησί κατάλληλο έδαφος και όλη η νεανική συντροφιά του Λεφκία (Στρ. Παπανικόλας, Στρ. Δούκας, Παν. Κεφάλας, Στρ. Παρασκευαΐδης, Γιακαλής κ.α.) με αρχηγό τον Αντ. Πρωτοπάτση ξεκινάνε εξορμήσεις στα χωριά του νησιού, για να μελετήσουν και να ζήσουν από κοντά το λαογραφικό πλούτο της Λέσβου. Όλα τα παραμύθια είναι γραμμένα σε ντοπιολαλιά.
DDC Ταξινόμηση: 398.2
PARAMYTHIA_EKT
Jpeg&svc
  • Σελίδες: 33
  • PDF Αρχείο: Όχι
  • Εμφανίσεις: 828
  • Σχόλια: 0
  • Ψήφοι 0Vote
Bookmark and Share
Η εφαρμογή ΑΒΕΚΤ e-opac για τη διαχείριση και τη διάθεση ψηφιακού περιεχομένου αναπτύχθηκε από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) με τη χρήση Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα και το σύστημα ΑΒΕΚΤ. Το ψηφιοποιημένο υλικό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης έχει παραχθεί στο πλαίσιο του έργου 'Ψηφιοποίηση Δημοσίων Βιβλιοθηκών' του ΕΠ Κοινωνία της Πληροφορίας (Γ' ΚΠΣ) ενώ για τη διάθεσή του μέσω της εφαρμογής ΑΒΕΚΤ e-opac φιλοξενείται στις εικονικοποιημένες τεχνολογικές υποδομές του ΕΚΤ. Περισσότερα για την εφαρμογή διαχείρισης και διάθεσης ψηφιακού περιεχομένου ΑΒΕΚΤ e-opac δείτε εδώ.
Loading Παρακαλώ περιμένετε...
Κλείσιμο

Η διαδικτυακή εφαρμογή «ABEKT e-opac» για τη διαχείριση και τη διάθεση ψηφιακού περιεχομένου αναπτύχθηκε από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) με τη χρήση Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα* και το σύστημα ΑΒΕΚΤ, χωρίς άλλο κόστος αδειών λογισμικού, ενώ καλύπτει ανάγκες τόσο της βιβλιοθήκης όσο και των χρηστών της, παρέχοντας τις παρακάτω λειτουργίες:

1. Διαχείριση εφαρμογής ABEKT e-opac, η οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τη βιβλιοθήκη για τη διαχείριση των μεταδεδομένων, του ψηφιακού υλικού, των εγγεγραμμένων μελών, των αναζητήσιμων ετικετών (tags) που μπορούν να προστεθούν στο ψηφιακό υλικό, των ρυθμίσεων που αφορούν την εμφάνιση της εφαρμογής στους χρήστες.

2. Αναζήτηση-ανάκτηση βιβλιογραφικών εγγραφών, η οποία χρησιμοποιείται χωρίς κάποιο περιορισμό τόσο από τη βιβλιοθήκη όσο και από διαδικτυακούς χρήστες καλύπτοντας και βιβλιοθηκονομικές ανάγκες καθώς παρέχεται η δυνατότητα:

3. Προβολή του ψηφιακού υλικού, η οποία χρησιμοποιείται τόσο από τη βιβλιοθήκη όσο και από διαδικτυακούς χρήστες χωρίς κάποιο περιορισμό, παρέχοντας τη δυνατότητα:

Η διαδικτυακή εφαρμογή «ABEKT e-opac» λειτουργεί στις εικονικοποιημένες (virtualized) τεχνολογικές υποδομές του ΕΚΤ, με δυνατότητα διάθεσης μεγάλου όγκου ψηφιακού περιεχομένου και προηγμένες δυνατότητες διαδικτυακής διαχείρισης και διάθεσης μεταδεδομένων και ψηφιακού περιεχομένου ενώ μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα χωρίς να έχει υψηλές απαιτήσεις σε εξοπλισμό.


*Για τη λειτουργία της αναζήτησης των βιβλιογραφικών εγγραφών χρησιμοποιούνται εξελιγμένες μηχανές μετα-αναζήτησης με βάση το πρωτόκολλο Z39.50 indexdata/Pazpar2 (http://www.indexdata.com/pazpar2). Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκαν συστήματα ΕΛ/ΛΑΚ το RubyOnRails (http://rubyonrails.org), ο Internet Archive Book Reader/Datanode ενώ περιέχονται περιέχονται τεχνολογίες σύγχρονων διαδικτυακών εφαρμογών JQuery/Ajax.