Σύνδεση
Ελεύθερος Λόγος : Ημερήσια πρωίνή εφημερίς των Φιλελευθέρων Αρχών / Διευθυντής: Μ.Σ.Βάλλης
Πλήρης μορφή MARC Αποθήκευση
Μορφή Εγγραφής
Βιβλιογραφικό Επίπεδο: Περιοδικό Δημοσίευμα
Τύπος Εγγραφής: Γλωσσικό υλικό, έντυπο
Γλώσσα: Ελληνικά
Τίτλος: Ελεύθερος Λόγος : Ημερήσια πρωίνή εφημερίς των Φιλελευθέρων Αρχών / Διευθυντής: Μ.Σ.Βάλλης
Περιοδικά Δημοσιεύματα - Αρίθμηση: Έτος Α΄ αρ.1 (Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 1916). Αιολική Βιλιογραφία
Δημοσίευση: Μυτιλήνη Μ.Σ.Βάλλης, 1916-1933
Φυσική Περιγραφή: σχ. 2ο, 4σέλιδη, 5στηλη
ISSN: -
Σημειώσεις: Χρονογράφος της ήταν ο Στράτης Μυριβήλης.
Από 1-5-1917 δισέλιδη.
Απο 10-5-1918 έως 30-5-1918 τυπώθηκε σε μπακαλόχαρτο και σε μικρό σχήμα.
Γύρισε στην πρώτη μορφή του απο 31-5-1918 έως11-1-1919, οπότε βγήκε πολύ μικρός και με άλλη σκέτη και απλή προμετωπίδα.
Από 30-3-1929 τετρασέλιδη και σε μεγάλο σχήμα.
Η έκδοσή της σταμάτησε στα μέσα του 1933. Ξαναβγήκε για μικρά διαστήματα το 1946, 1947, 1950 και 1951.
Απο 13 Μαρτίου 1917 διευθύνεται απο τούς Γ. Καλδή - Μ.Βάλλη
Από 13-9-1920 έως 18-9-1920 υπεύθυνος διευθυντής ο Αντώνης Πρωτοπάτσης
Από 19-11-1920 διευθυντής ο Στρατής Παπανικόλας
Τον Απρίλιο του 1929 ιδιοκτήτης ο Ν. Παπαδάκης.
Το 1930 γίνεται όργανο της Π.Ο.Λ. (μετοχική) με διευθυντή τον Γ.Ε.Καλδή.
Σειρά του Ελεύθερου Λόγου είχε στην κατοχή του ο Στρατής Παπανικόλας η οποία και δωρήθηκε ώς ήταν, δεμένη, στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης.
GRLES_00000000000010041I
Jpeg&svc
  • Σελίδες: 612
  • PDF Αρχείο: Όχι
  • Εμφανίσεις: 520
  • Σχόλια: 0
  • Ψήφοι 0Vote
Bookmark and Share
Η εφαρμογή ΑΒΕΚΤ e-opac για τη διαχείριση και τη διάθεση ψηφιακού περιεχομένου αναπτύχθηκε από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) με τη χρήση Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα και το σύστημα ΑΒΕΚΤ. Το ψηφιοποιημένο υλικό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης έχει παραχθεί στο πλαίσιο του έργου 'Ψηφιοποίηση Δημοσίων Βιβλιοθηκών' του ΕΠ Κοινωνία της Πληροφορίας (Γ' ΚΠΣ) ενώ για τη διάθεσή του μέσω της εφαρμογής ΑΒΕΚΤ e-opac φιλοξενείται στις εικονικοποιημένες τεχνολογικές υποδομές του ΕΚΤ. Περισσότερα για την εφαρμογή διαχείρισης και διάθεσης ψηφιακού περιεχομένου ΑΒΕΚΤ e-opac δείτε εδώ.
Loading Παρακαλώ περιμένετε...
Κλείσιμο

Η διαδικτυακή εφαρμογή «ABEKT e-opac» για τη διαχείριση και τη διάθεση ψηφιακού περιεχομένου αναπτύχθηκε από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) με τη χρήση Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα* και το σύστημα ΑΒΕΚΤ, χωρίς άλλο κόστος αδειών λογισμικού, ενώ καλύπτει ανάγκες τόσο της βιβλιοθήκης όσο και των χρηστών της, παρέχοντας τις παρακάτω λειτουργίες:

1. Διαχείριση εφαρμογής ABEKT e-opac, η οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τη βιβλιοθήκη για τη διαχείριση των μεταδεδομένων, του ψηφιακού υλικού, των εγγεγραμμένων μελών, των αναζητήσιμων ετικετών (tags) που μπορούν να προστεθούν στο ψηφιακό υλικό, των ρυθμίσεων που αφορούν την εμφάνιση της εφαρμογής στους χρήστες.

2. Αναζήτηση-ανάκτηση βιβλιογραφικών εγγραφών, η οποία χρησιμοποιείται χωρίς κάποιο περιορισμό τόσο από τη βιβλιοθήκη όσο και από διαδικτυακούς χρήστες καλύπτοντας και βιβλιοθηκονομικές ανάγκες καθώς παρέχεται η δυνατότητα:

3. Προβολή του ψηφιακού υλικού, η οποία χρησιμοποιείται τόσο από τη βιβλιοθήκη όσο και από διαδικτυακούς χρήστες χωρίς κάποιο περιορισμό, παρέχοντας τη δυνατότητα:

Η διαδικτυακή εφαρμογή «ABEKT e-opac» λειτουργεί στις εικονικοποιημένες (virtualized) τεχνολογικές υποδομές του ΕΚΤ, με δυνατότητα διάθεσης μεγάλου όγκου ψηφιακού περιεχομένου και προηγμένες δυνατότητες διαδικτυακής διαχείρισης και διάθεσης μεταδεδομένων και ψηφιακού περιεχομένου ενώ μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα χωρίς να έχει υψηλές απαιτήσεις σε εξοπλισμό.


*Για τη λειτουργία της αναζήτησης των βιβλιογραφικών εγγραφών χρησιμοποιούνται εξελιγμένες μηχανές μετα-αναζήτησης με βάση το πρωτόκολλο Z39.50 indexdata/Pazpar2 (http://www.indexdata.com/pazpar2). Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκαν συστήματα ΕΛ/ΛΑΚ το RubyOnRails (http://rubyonrails.org), ο Internet Archive Book Reader/Datanode ενώ περιέχονται περιέχονται τεχνολογίες σύγχρονων διαδικτυακών εφαρμογών JQuery/Ajax.